Mala Floramye - jedino što joj se može uzeti kao griješka je da će (možda) biti dosta visoka. Izrazito atletski tip: preskače od šale metar i pol, spava na - ormaru!!!.

Meleagar - vrlo vjerojatno budući najuspješniji iz ovog legla. Izvanredan intenzitet boje, čvrsta građa, živahan i zainteresiran za svakojake nepodopštine. Zanima ga krvni trag.

Mariachi - dobro građen, najglasniji i najlajaviji, možda bi ga bilo nešto teže držat u stanu (grize šlape itd). Nešto svjetlija narančasta boja, u granicama prihvatljivoga. Zanima ga krvni trag.

Mordred - Prilično svjetla boja i nešto bujnija dlaka, bilo bi sasvim prihvatljivo za - vendejnskog grifona (možda je to poslijedica onog križanja od pred dvadeset generacija? - konačno, otac mu je iz Slovenije), ali onda bi trebale i uši biti nešto dulje i zafrknute!... još jedna osobina iz druge pasmine: vrlo je skroman i nezahtjevan u hrani, baš kao - barak.

Merlin - možda je ipak on najljepši, ako ništa najagresivniji je, a ima i nešto glasa. Malo tvrdoglav. Zanima ga krvni trag.

Mambo - Nešto je nježniji i najneagresivniji. Bitz će dobar kućni ljubimac, ako se pažljivo odgaja (po mogućnosti bihevijoristički, bez kažnjavanja, vikanja i sl). Inače eksterijerno (vjerojatno, koliko se može predvidjeti) odličan.

Makušna - super eksterijer, nešto malo nježnija u ponašanju (ne nagurava se i ne tuče za klopu), isto će trebat bihevijoristički pristup dresuri.

Moreška - nema se šta prigovoriti, izgled super, možda je malo tvrdoglava.